F*cking Awesome Questions

Staat je vraag hier niet bij, of weet je een nog vettere vraag? Neem dan contact met ons op.


Er staat een schuine boom in mijn straat, wat moet ik doen?

Als de boom in de openbare ruimte staat en levend is, maak er dan een foto van en laat ons via ons contactformulier weten waar hij staat. Wees precies, dat maakt de kans dat we raak schieten groter!

Hoe lang blijven de Boompijlen staan?

Via onze Boompijlkaart houden wij bij waar elke pijl staat en sinds wanneer. Wij controleren regelmatig alle locaties om te zien of de pijlpunten intact zijn en of de boom gezond is. Als het beter is voor de boom om de punt weg te halen, doen we dat. Zie je zelf iets opmerkelijks? Dan stellen wij het erg op prijs als je ons dit laat weten.

Hoe weet ik of ik geen robot ben?

Wauw, nu heb je ons... Zou een robot een schuine boom herkennen? En hier dan een boompijl van maken? Alsof hij een reus is die deze afschiet? Wij horen het graag. En zolang we het antwoord niet weten, kauwen we nog even op deze vraag.

Wordt de groei van de bomen niet belemmerd door de pijlpunten?

Ha! Je houdt van bomen, net als wij. In het verleden hebben wij al vaker projecten gedaan met bomen zodat wij kennis hebben opgebouwd over hoe bomen groeien en onder welke omstandigheden. Hiervoor consulturen wij ook boomspecialisten. Onze bevestigingstechniek is zo ontworpen dat de vorm meebeweegt met de (groei van de) stam. Als we bevestigingspunten in de boom maken, doen we dat zo dat dit het transport van sappen in de boom niet verstoort. Wordt de pijlpunt te klein of raakt de boom in de knel, dan verwijderen we deze.

Wat weet een boom?

Waarschijnlijk meer dan jij denkt. Ooit van het ‘wood wide web’ gehoord? Via een ondergronds netwerk van schimmeldraden communiceren bomen met elkaar en delen zij voedingsstoffen met elkaar. Raar verhaal? kijk dan eens naar deze korte video van de BBC.

Waarom zie ik nog geen pijlen op de Boompijlkaart staan?

We beginnen in augustus 2020 met het plaatsen van de eerste pijlen in Eindhoven. Zodra ze klaar zijn, zetten wij ze op de kaart. Je kunt ons helpen meer Boompijlen te zetten door ons locaties door te geven van schuine bomen via het Join Us formulier. Ons doel is dat over een paar jaar de hele landkaart vol met stipjes staat.